dijous, 3 de març del 2011

El Casal Manuel de Pedrolo, Esberla i la CUP de Barcelona denuncien l'Ajuntament per haver intentat boicotejar la calçotada popular

Un any més, i ja en van 5 amb aquest, estem aquí al carrer celebrant la calçotada popular de Cassoles al Districte de Sarrià-Sant Gervasi. I sembla que, una vegada més, molestem al carrer. I l’ajuntament del districte s’ha encarregat de recordar-nos-ho intentant boicotejar aquest acte: inventant-se prohibicions per fer foc a les places i carrers, al•legant falta de pressupost per cedir taules i cadires i altres excuses que s’han hagut d’anar inventant per no admetre el que finalment ja no han pogut dissimular: que la concessió del permís administratiu per a fer aquesta calçotada era una decisió política i no un problema tècnic, com intentaven fer-nos creure en un principi.

Precisament avui al barri de Sants, en aquests moment, també estan celebrant una calçotada popular; o fa unes setmanes, a la Vila de Gràcia es va fer la festa dels foguerons. Com és possible que siguem l’únic districte en el qual no es permeti fer foc al carrer?

La Sra. Sara Jaurrieta i companyia han convertit la calçotada en quelcom més que una trobada veïnal, festiva i popular. Han aconseguit afegir-hi l’adjectiu de reivindicativa. Ens volen a casa sense fer soroll o menjant xocolatada en les seves inauguracions. Fa algunes setmanes vàrem rebre la visita de l’alcalde de la ciutat per inaugurar una nova plaça del barri. Una plaça que, ordenances en mà, ningú podrà utilitzar per a realitzar-hi activitats dinamitzadores pel veïnat del barri.

S’acosta la campanya electoral i això es nota. No volen res ni ningú que embruti la seva imatge de civisme i l’actual model de ciutat elitista que promouen. Però nosaltres no ens conformem. Perquè les seves negatives ens demostren que és més necessari que mai sortir al carrer per denunciar tot aquest muntatge institucional. Perquè casos com el d’en Jona, un jove amenaçat amb 8 anys de presó per denunciar l’especulació al Forat de la Vergonya; o com el d’en Rodrigo Lanza, víctima d’un muntatge policial per a criminalitzar el moviment social del barri de Ciutat Vella; són un senyal d’alerta! Estem perdent els nostres espais i la nostra llibertat a la mal anomenada “via pública”. Perquè “pública” vol dir que és de tothom, de totes les persones que viuen i treballen al barri; però a cop de normativa la “via pública” s’està convertint en un espai al servei dels interessos privats. A nosaltres no ens deixen utilitzar ni un sol dia la pl. Frederic Soler per fer una calçotada popular i en canvi posen més facilitats per dur a terme activitats de negocis privats amb un objectiu lucratiu; fa unes setmanes es va tallar el carrer Saragossa per celebrar la festa d’un bar. L’ajuntament del districte ens ha demostrat, un cop més, que lluny de potenciar les iniciatives populars, segueix la llei de qui paga mana per prendre les seves decisions; que es ven als interessos privats i que no escolta les necessitats del barri.

Si tot això és el que intenten que no diguem han aconseguit justament el contrari. Perquè per més pals a les rodes que ens vulguin posar nosaltres no ens pensem rendir, perquè volem un barri viu i combatiu.
És per això que en un dia com avui ens volem acomiadar dient:

ABSOLUCIÓ JONA! Ens veiem als carrers!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada