dilluns, 31 d’octubre del 2011

Crònica Correllengua'11


El Correllengua pren força en resposta als atacs a la llengua


Un any més, la flama de la llengua catalana s'ha aturat a Cassoles per deixar empremta als nostres barris. El dissabte 22 d'octubre va ser la data escollida i la Pl. Frederic Soler, al costat del Mercat de St. Gervasi, l'epicentre de les activitats. La comissió Correllengua 2011, colze a colze amb la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), prengueren el compromís d'organitzar per tercera vegada l'esdeveniment comptant en tot moment amb l'ajuda de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i del Casal Popular de Cassoles “Manuel de Pedrolo”.

La jornada començà de bon matí en una plaça guarnida de pancartes, parades d'entitats culturals, música reivindicativa, i una exposició del costumari català recollit pel folklorista Joan Amades. Aquest atractiu va reunir el veïnat encuriosit que baixava a mercat, mostrant interès i una bona acceptació per a un projecte innovador i desconegut. En aquest ambient, l'actuació amb globus i jocs de paraules de la Rosa Anna va permetre normalitzar el català entre els nens i nenes que s'acostaren al recinte. L'activitat lúdica finalitzà amb un dinar popular a la plaça on assistiren veïns i veïnes interessades en el desenvolupament de la diada.

El Correllengua finalitzà amb una xerrada de gran envergadura. L'activista cultural i professor de català Josep M. Cervelló explicà el punt de vista de la plataforma Som Escola sobre l'actual model d'ensenyament català. Cervelló exposà pas a pas com les successives sentències i interlocutòries han anat aplanant el camí perquè el castellà esdevingui la llengua vehicular a l'ensenyament públic. En acabat, la periodista i escriptora Patrícia Gabancho abordà la situació del català des d'una òptica transversal, fent especial èmfasi en afers d'actualitat, així com els darrers episodis econòmics i polítics del conflicte entre Espanya i els Països Catalans. Finalment, Gerard Soler, membre de la comissió organitzadora, va tancar la xerrada amb quatre pinzellades de la situació de la llengua a Cassoles, i a la resta del districte, així com engrescà els i les presents a sumar-se el projecte per seguir mantenint viva la flama de la llengua als nostres barris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada