dijous, 22 de març del 2012

Judici pel desallotjament del Casal Popular Manuel de Pedrolo

Comunicat davant el Judici pel desallotjament del Casal Popular Manuel de Pedrolo

El projecte del Casal Popular Manuel de Pedrolo (C/Bertran 106) va néixer el 3 d’agost de 2008 quan l’Assemblea de Joves de Cassoles (AJC) va alliberar una antiga torre del barri de St. Gervasi de Cassoles que portava més de vint-i-cinc anys abandonada. L’objectiu d’aquest nou projecte era dotar el jovent i el veïnat del barri d’un espai autogestionat on realitzar activitats de caire associatiu, lúdic, polític i social, alhora que pretenia continuar enfortint un barri molt delmat associativament. De la mateixa manera, enteníem, i entenem encara, l’okupació d’espais com una eina eficaç de denúncia contra l’especulació en el nostre barri, i que impedeix el jovent de Cassoles buscar un futur allà on vam néixer.

Des de l’inici, en què es va condicionar l’espai amb l’esforç i col·laboració del veïnat, el casal va significar durant els primers dos anys de gestió de l’AJC i la posterior de l’Assemblea de Casal, un dels reductes de resistència de St. Gervasi, un front des del qual s’han denunciat els abusos i menyspreus dels poders públics, i les injustícies que ens han tocat viure en aquests temps difícils i plens d’oportunitats per a enfortir la cohesió social, la solidaritat i la construcció d’alternatives polítiques.

Tot i el menyspreu que ha mostrat el propietari envers el barri, tenint l’immoble abandonat quasi trenta anys especulant, el Casal Popular Manuel de Pedrolo ha estat denunciat, i actualment es troba en un procés judicial que s’iniciarà a finals de març i pel qual ens demanen 4.000€ per presentar-nos com a part demandada.

Des del casal Popular Manuel de Pedrolo, som conscients que el futur desallotjament és, segurament inevitable, ja que econòmicament ens impedeixen defensar el nostre projecte davant del Tribunal. Tot i això, volem denunciar la complicitat dels poders públics en aquests processos legals, ja que entenem el desallotjament com una agressió envers tota aquella gent que no es limita a contemplar les injustícies que ens envolten i s’organitza per combatre-les. Finalment, agrair el suport que hem tingut, i de ben segur seguirem tenint, de moltes entitats, col·lectius, associacions i veïns/es del barri, i emplaçar-los a continuar amb la lluita.

Nosaltres no ens aturarem!

Mai més un barri sense espais autogestionats!

Cal resistir fins i tot quan no serveix de res!

Assemblea del Casal Popular Manuel de Pedrolo

St Gervasi de Cassoles, Països Catalans a 13 de març de 2012

1 comentari:

  1. [Tot i el menyspreu que ha mostrat el propietari envers el barri, tenint l’immoble abandonat quasi trenta anys especulant, el Casal Popular Manuel de Pedrolo ha estat denunciat, ...].

    Segueixo dient que aquesta afirmació no té cap mena de sentit. Què vol dir? Que l'actitud especulativa del propietari és plausible, però insuficient per a no enfadar-nos davant de la denúncia? És una llàstima que es rebutgés l'esmena...

    Sempre a la memòria! Seguirem resistint!
    Cal protestar fins i tot quan no serveix de res!

    ResponElimina